Masters

 Presentation/historik av Mastersgruppens verksamhet

 

1995 började tre ”gamla” Laxensimmare att motionssimma på fredagsmornar.

Många f d simmare använder inte sin gedigna simutbildning för egen motions-simning. För vår grupp gäller motsatsen. Vi växte sakta. Det tillkom också flera personer med en bakgrund i livräddningen. 1998 i samband med att Sannarpsbadet invigdes tog verksamheten stora steg. Det skapades stadgar och vi började föra en noggrann närvaro. 

Sedan dess tränar Mastersgruppen året runt onsdag och fredag morgon, sommartid på simstadion och höst/vinter/vår på Sannarpsbadet. Varje träning avslutas med gemensam frukost. Eftersom vi för en noggrann närvaro vet vi att 215 personer har deltagit på våra träningar. Två av dem närmar sig 1 000 streck (streck = giltig närvaro = 500 m simning). Vi har alltid en närvaro på mellan 10–25 personer. Äldsta deltagaren hittills är 84 år. För att vara fullvärdig Masters-simmare ska man ha fyllt 25 år, men i vår grupp tillåter vi även yngre simmare (s k juniorer).

 

Vi har också utvecklat en del sociala aktiviteter. T ex koras sista söndagen i juli årets sommarmästare i boule.

 

Vi har också en kick-off i månadsskiftet augusti – september som numera perma-nentats till livräddargarderoben i Tylösand då vi bjuder med respektive och äter grillat. Kick-offen inleds med ett möte där vi både går igenom året som gått och blickar framåt. Här går vi också igenom tävlingsverksamheten vilken inte är så omfattande.

 

Vi prioriterar på många sätt den viktiga vardagsträningen. Dock är det två tävlingar som vi under årens lopp deltagit regelbundet i. Åbne Köbenhavnske i Kastrup, allhelgonahelgen och Masters-SM i mars. Trots att tävlingsinslaget inte är så stort är det av hög kvalitet med flera svenska mästare och svenska rekord och till och med en bronsmedaljör på EM (Hasse Nilsson).

 

Det finns tre tillfällen till som är värda ett omnämnande i denna korta presentation av Mastersgruppen. I gruppen går de under namnet Majors – det vill säga extra viktiga träningar. Sista passet före jul simmas hjältepasset 100 x 100 m. På lång-fredagen simmas det extra långt och efteråt snackas det extra mycket under den förlängda frukosten. Slutligen vill jag nämna vår träning på midsommaraftons morgon då vi under uppvärmning avgör det prestigefyllda fotbollsmötet Laxen – Livräddarna.

 

Som avslutning vill jag påminna om budskapet i § 1 i våra stadgar att målet med verksamheten är att simma och må bra med regelbunden morgonträning och till-hörande ”skitsnack”.

 

Mastersgruppen/Peter Pettersson

 

För mer information om vår Mastersverksamhet, kontakta Peter Pettersson på p.pettersson@utb.halmstad.se


Masters

Träningstider

Onsdagar: 06.00-07.15
Fredagar: 06.00-07.15

 

Sommarträningstider på Brottet

Onsdagar: 06.20-07.50
Fredagar: 06.20-07.50