Ullbergstrofén

• 4 maj 2011

image: Ullbergstrofén

Under valborgshelgen simmades Ullbergstrofén i Göteborg, med försök i långbana och finaler i kortbana. Våra simmare visade mycket bra form med en rad medaljer och finalsimningar. Ett perfekt avstamp inför sommarsäsongen!

Isak Ladeborn tog våra 2 segrar under helgen på 50- och 200br, dock var nog tiden på 100br, 1.04,18, den mest lovande efter en lite tyngre vår resultatmässigt. På 100br blev det ett silver för Isak. En liknande trend såg vi hos Alfred Bjärudd som gjorde vårens klart bästa tävling. Silver som bäst blev det på 200br, med fina 2.36,63, men Alfred gjorde genomgående bra insatser. Även Ida Pettersson visade sig vara tillbaka på allvar, tog silver på 200fj, 2.26,04, och simmade till sig ett JSM-kval på 100fj under försöken när hon prickade kvaltiden exakt med 1.07,09!

Mest överraskande medaljen tog nog Teodor Widerberg efter ett jättelopp på 100fj och tiden 1.12,27, pers med 7 sekunder och ett brons på distansen! John Olsson tog ett brons på 50ry med 28,94 och Johanna Cavalli kom också hon 3:a på 50ry efter 33,09.

Övriga som tog sig till final under helgen var Timmie Rydberg, som hamnade precis utanför pallen på 100fj med 1.04,96, Gustav Norberg Pettersson som simmade på mycket fina 2.24,45 på 200ry och var riktigt på gång hela helgen, André Idoffsson som tog sig till final på 50-100-200fr i konkurrens med 1 år äldre killar, Jonas Jonson på 50fj samt Victoria Nilsson som gick till final på tuffa 200fj.

Fina resultat fanns även vid sidan av dessa, Mikael Blum persade överlag i sina lopp, framför allt 57,96 på 100fr och 2.06,25 på 200fr i långbana är lovande.

Sammanfattningsvis ett jättefint avstamp inför sommaren med Laxaleken, SM/JSM och SUM-SIM som de givna höjdpunkterna!