Nyheter

Köge Open

• 28 nov 2011

image: Köge Open

En fullastad buss med simmare gav sig i fredag iväg till Köge för 3 intensiva tävlingsdagar. Trots höststormar tog vi oss hem på söndagskvällen med en massa medaljer och personliga rekord. Dennis Dukic och Teodor Widerberg dominerade under helgen med 9 respektive 6 grensegrar!

SM-final för Isak!

image: SM-final för Isak!

Isak Ladeborn tog en mycket överraskande 6:e plats på 50br under helgens SM-tävlingar i Eriksdalsbadet i Stockholm! Efter sjukdomsproblem under våren och sommaren har han bara kunnat träna några veckor innan mästerskapet, men visar sin stora grundkapacitet med insatsen. Tiden i finalen blev 28,60 (28,59 i försöken) och är bara 4 tiondelar över personbästat.

Felix Nilsson simmade på pers i sina starter, 2.20,18 på 200br, 29,93 på 50br. Felix gjorde även en bra tid på 100br, men blev tyvärr diskad i den starten.

Amanda Eversholt tog sig till B-final på 100fj, där hon slutade 11:a på 1.02,83. Amanda persade också på 100ry, 1.05,03 och 50fj, 28,60.

Ida Pettersson simmade 200fj på 2.23,54 och 200me på 2.28,88, pers i båda fallen.

SM

• 23 nov 2011

image: SM

På torsdag inleds årets SM i simning i Eriksdalsbadet i Stockholm. SK Laxen representeras av Amanda Eversholt, Ida Pettersson, Felix Nilsson och Isak Ladeborn.

SUM-SIM region!

• 21 nov 2011

image: SUM-SIM region!

Ett stort grattis till våra 6 simmare som tog sig vidare till Riksfinalerna på SUM-SIM under helgens regionstävlingar. Största utropstecknet varsjälvklart Teodor Widerberg, som vann 5 grenar i 13års-klassen under helgen, och som placerade sig riktigt högt i rikssammanställningen!

Köge Open

• 15 nov 2011

Nu finns ett PM till Köge Open 25-27 november, dit vi åker med 55 simmare!. Du hittar det här eller under tävlingar-kalender i  menyn

Sprintcupen

• 13 nov 2011

image: Sprintcupen

Kvällens segrande lag blev lag 8, med Isak Waide, Tilde Morin, Alexander Madarov, Dennis Dukic, Novak Ivosevic, Nikola Mackic, Camilla Cavalli, John Olsson och Lejla Ladjarevic, grattis! Alla bra resultat hittar ni i resultatlistan

Novembersim

• 9 nov 2011

image: Novembersim

Simmare från T4 och T5 var i helgen i Eslöv och tävlade, med nästan 100% personliga rekord!

DM Varberg

• 7 nov 2011

image: DM Varberg

Under helgen har västsveriges DM-tävlingar avgjorts i Varberg. Detta innebar debut för 5 nya laxensimmare som bidrog till fina resultat. Totalt kom vi 6:a i poängstriden.

Funktionärskurs december

• 3 nov 2011

image: Funktionärskurs december

För att kunna fortsätta arrangera stora och mindre tävlingar behöver vi ett stort antal utbildade tävlingsfunktionärer. Vår policy är att en förälder till varje simmare i våra tävlingsgrupper ska ha gått utbildning och kan vara med vid bassängkanten vid behov.

Nästa funktionärskurs håller vi tisdag 6/12 och torsdag 8/12 kl 18.00-21.00 på simhallskansliet.