SUM-SIM Resultat

• 26 jul 2011

image: SUM-SIM Resultat

Vi sammanfattar insatserna på årets SUM-SIM i Falun. 4 finalsimningar och flera fina lagkapper var såklart höjdpunkterna!

Bästa placeringen under tävlingarna kom redan första dagen när våra killlar i 15-årsklassen tog en mycket 5:e plats på 4x100me. Gustav startade med pers på ryggsimmet och sedan följde Alfred, Timmie och André upp med bra insatser. Placeringen är den bästa i lagkappsammanhang på mycket länge och självklart glädjande för framtiden. I frisimslagen simmade samma killar till sig 9:e platsen på 4x100 och 4x200.

Individuellt tog Alfred Bjärudd 2 finalplatser, med 6:e plats på 100br med 1.13,01 och 7:e plats på 200me med 2.25,05 som facit och visade att han närmar sig sverigeeliten i sin åldersklass. John Olsson tog sig till final på 200ry, där han kom 8:a. John lyckades inte riktigt göra om sina fina tider från SM, men har även han tagit ett kliv framåt från förra året och avslutade bra med pers på 200fr och 200fj.

André Idoffsson gjorde ett riktigt fint SUM-SIM och fick simma final på 100fr. André kom 8:a med 58,77, pers med 1 sek. Han följde sedan upp med ett bra 200me på 2.30,77. Mikael Blum simmade 400me och persade med 8 sek till 5.03,91, bara 2 sek från JSM-kval. Timmie Rydberg gjorde sitt bästa individuella lopp på 100fj, där 1.05,56 var pers med 1 sek. Gustav Norberg-Pettersson debuterade med bra simningar på 100 och 200ry och riktigt fina lagkappsinsatser.

Johanna Cavalli fick inte till det till 100% på sitt 100ry, men skaffade sig en hel del rutin för framtiden. Renee Lundgren kunde inte riktigt göra sig rättvisa denna gången, men vi hoppas på nya chanser framöver.

Sammantaget slog våra simmare pers på 14 av 22 grenar och vi kom 29:a i klubbstriden. Eftersom alla våra deltagare har möjlighet att delta nåsta år också kan vi hoppas på några riktigt roliga dagar på SUM-SIM i Borås 2012!