Köge Open

• 28 nov 2011

image: Köge Open

En fullastad buss med simmare gav sig i fredag iväg till Köge för 3 intensiva tävlingsdagar. Trots höststormar tog vi oss hem på söndagskvällen med en massa medaljer och personliga rekord. Dennis Dukic och Teodor Widerberg dominerade under helgen med 9 respektive 6 grensegrar!

I yngsta tejeklassen, 9 år och yngre, fick vi se många simmare i sina första finalsimningar. Mellie Wijk vann 100me och 100ry, Tilde Morin kom 3:a på 50&100fr och Elsa Wahlbäck kom 3:a på 100ry. Dessutom hade vi Petronella Ottosson, Julia Wollentz och Emilia Karlberg i final under hegen.

i 10-11 års- och 12-13 årsklassen hade vi inga finalister, trots många bra insatser, desto fler finalsimningar hade vi istället i äldsta klassen, 14 år och äldre. Josephine Runeke vann 50&100br, Ida Pettersson vann 50&100fj och Ida Laurén kom 2:a på 100me. I final hade vi även Felicia Torbjörnsson och Johanna Cavalli. Tjejerna vann även sista lagkappen 4x50fr genom en fantastisk avslutning av Johanna Cavalli och Ida Laurén där vi vann med 2 hundradelars marginal!

I killarnas yngsta klass, 11 år och yngre, dominerade som sagt Dennis Dukic med grensegrar på 50,100&200br, 50,100&200fj, 100me, 50ry samt 50fr! Dessutom i de flesta fall på nya tävlingsrekord. Gunnar widerberg var även han på pallen med 2:a plats på 100&200br och 3:e plats på 50&100fj samt 50br. 9-årige Julius Gustavsson lyckades ocks ta sig till finalen på 50ry!

Teodor Widerberg var nästan lika dominant i 12-13 årsklassen, segrarna kom på 50&100fr, 50&100fj samt 50&100fr. I 14-15 årsklassen tog Alfred Bjärudd 2:a platsen på 100br och 3:e platsen på 50br, Timmie Rydberg och Gustav Norberg-Pettersson gjorde var sin finalsimning.

I äldsta klassen, 16 år och äldre, tog vi en grenseger genom John Olsson på 100ry. John tog även medalj på 50&100fj och 50ry. Mikael Blum visade lite sprintform med en 3:e plats på 50fr, Joakim Jonasson tog samma placering på 50ry. Max Ackerman simmade final på 100ry.

Killarna vann även båda sina lagkapper, på 4x 50me genom John Olsson, Alfred Bjärudd, Joakim Jonasson och Mikael Blum, samt på 4x50fr där André Idoffsson ersatte Alfred.

Alla tider och fina resultat hittar ni i resultatlistorna från Köge och Herfölge

Det bästa med helgen var trots allt den bra stämningen, tack alla simmare för er inställning!!! Och tack till alla medföljande föräldrar för all hjälp under helgen.

Under de senaste helgerna har det nu slagits en hel del nya åldersrekord och en massa nya noteringar på 25-bästalistorna, vi hoppas kunna få ut uppdateringar av dessa listor i veckan