SUM-SIM succén!

• 26 jul 2012

Årets SUM-SIm i Borås utvecklade sig till en stor framgångshelg för våra SK-Laxen simmare. Med 2 bronsmedaljer och 12 st topp-8 placeringar blev detta vårt bästa ute-SUM-SIM på 2000-talet! Medaljerna var de första på SUM-SIM sedan 2003.

Redan på första finalpasset på torsdagen kom första medlajen när våra killar i tog 3:e platsen på 4x100me för P 17år o yngre i hård konkurrens med Kungsbacka och Helsingborg. Tiden blev 4.08,10 (John Olsson 1.01,7 - Alfred Bjärudd 1.08,4 - Mikael Blum 1.02,0 - André Idoffsson 55,8). Samma killar tog senare under helgen 4:e platsen på 4x200fr och 6:e platsen på 4x100fr.

John Olsson följde sedan upp med att simma till sig bronset på 100ry individuellt i P 16/17 klassen. I en tät avslutning sattan i handen efter 1.01,04, en sänkning av det egna klubbrekordet med 6/10 sek. John kom under helgen även 4:a på 200ry och 5:a på 200fj med ordentiga pers.

Teodor Widerberg hade en mycket rolig helg även han. Efter en lite darrig första dag tog han sedan tre finalplatser i P14 klassen. Det blev till slut två 5:e platser, på 200me med tiden 2.24,26 och på 100br med 1.12,69. På 400fr blev det en 6:e plats efter 4.30,86. Samtliga lopp var stora pers och Teodor visade åter att han på flera distanser tillhör den absoluta toppen i sin ålder!

Största skrällen var nog ändå Alfred Bjärudd, som på 100br i P16/17 först persade stort i försöken och sedan gjorde ett jättelopp i finalen och slutade 5:a med 1.07,50, 3,5 sek under sitt gamla pers och i tuff konkurrens mot 1 år äldre killar! Alfred gjord även fina simningar på 400me och 200br.

André Idoffsson tog sig till final i P15 klassen på 100fr. efter personbästa 57,12 i försöken satsade han tuffare från start i finalen, men tappade på slutet och slutade 8:a. På 200fr missade André finalen knappt, efter en diskning i finalen blev det dock en 8:e plats till slut även där.

Mikael Blum gjord fina insatser i lagen, individuellt kom bästa loppet på 400fr, 4.27,57 var pers med 3 sek. Gustav Norberg-Pettersson och Mårten Petersson simmade denna gång lite över pers, men kommer säkert igen nästa gång.

Sammantaget hade vi pers i 20 av 25 starter under helgen och kom på 20:e plats i poängstriden. Vår bästa insats på SUM-SIM på väldigt länge och lovande inför kommande mästerskap, inte minst såklart vårt SM/JSM på hemmaplan nästa sommar!