Nu lanseras Laxens värdegrund

  • 13 dec 2014

I samband med Laxens årliga Luciafirande lanseras Simklubben Laxens Värdegrund. Arbetet med att sammanställa föreningsdokumentet och värdegrunden påbörjades i början av sommaren och resultatet är en folder som visar vilken värdegrund Simklubben Laxen står för. Den guidar våra aktiva, ledare, föräldrar och supportrar i hur vi förväntas agera. I foldern presenteras även en grafisk bild som innehållande de värdeord som medlemmarna lyft fram som viktiga i vår förening.

Värdegrund handlar om värderingar, värden, normer och grundläggande principer.

Under 2014 har en liten arbetsgrupp bestående av Helena Gaudenz, Eva Gullberg och Pernilla Isaksson utarbetat foldern men med stor involvering av våra medlemmar, som bidragit för att få fram våra värdeord. Arbetet med att lansera värdegrunden fortsätter nu och innebär att den kommer att tas upp och diskuteras i olika grupperingar och forum. Värdegrunden beslutades av styrelsen i november 2014.

Laxens arbete med värdegrunden är även en del av Halmstads kommuns satsning och projekt Ledarguiden

Syftet är att stödja föreningar som bedriver en organiserad barn- och ungdomsverksamhet i arbetet med att ta fram riktlinjer och ett gemensamt förhållningssätt för föreningens ledare. Detta bär ledarna i sin tur vidare med sig ut till barnen och ungdomarna i verksamheten.

Styrelsen vill rikta ett stort tack till arbetsgruppen och alla övriga involverade som bidragit till att ta fram detta viktiga dokument, Simklubben Laxens värdegrund.

/Styrelsen