Laxen bästa klubb på Vårsimiaden

  • 3 maj 2015

Under Valborgshelgen gick finalen i Västsvenska simförbundets simtävling Vårsimiaden i Göteborg och Valhallabadet. SK Laxen blev i konkurrens med totalt 24 finalkvalificerade klubbar bästa klubb när medaljer och poäng räknats samman. Laxen visade upp flera fina resultat, både individuellt och i lag där klubben tog hem hela 5 guld och 2 silver i de olika lagkapperna. Tävlingen riktar sig till ungdomar upp till 13 år.

Vårsimiaden är en distriktstävling som arrangeras i alla simdistrikt i Sverige. Det Västsvenska simdistriktet, bestående av Västra Götaland och Halland, arrangerade i mitten av april försökstävlingar i Stenungsund och Trollhättan för ungdomar upp till 13 år. De 16 snabbaste simmarna och lagen kvalificerade sig därefter till regionsfinalen i Göteborg. Laxen ställde upp med inte mindre än 24 tjejer och 23 killar som kvalat in till finalen.
 
Helgens tävlingar blev en stor framgång för Laxen som med totalt 36 medaljer (22 guld, 8 silver och 6 brons) vann både medaljligan och poängligan där poäng ges efter placering. Totalt deltog 24 klubbar.
 
Ett antal lagkapper genomfördes och gav flera segrar. Helgen avslutades med lagkappen 4x50 m frisim där Laxen på flicksidan tog både guld och silver och dessutom hade ett tredje lag med bland de 16 startande finallagen. Pojkarna vann även de sin lagkapp.
 
Laxen har under säsongen presterat bra resultat och ser nu närmast fram emot den egna hemmatävlingen Laxaleken på Brottet den 22-24 maj vilket inleder utesäsongen.
 
Resultat lagkapper Vårsimiaden, Göteborg:
4x50 m medley flickor 12-13 år. Guld.
4x50 m medley pojkar 12-13 år. Guld.
4x50 m frisim flickor 12-13 år. Guld och silver.
4x50 m frisim pojkar 12-13 år. Guld.
4x50 m medley pojkar 11 år och yngre. Silver.
4x50 m frisim pojkar 11 år och yngre. Guld.

Resultat medaljligan

Resultat poängligan

Alla resultat