Funktionärsutbildning augusti

  • 27 jun 2017

Hej simmarföräldrar i våra tävlingsgrupper!

Vi vill gärna informera om en kommande utbildning till tävlingsfunktionär. Som ni vet behövs det många funktionärer runt bassängkanten vid en tävling. Ibland arrangerar Laxen egna tävlingar, och ibland blir vi ålagda att bistå med funktionärer vid tävlingar inom Västsverige för att våra simmare ska få tävla som t.ex. Hallandsserien, Simiaden, SUM-SIM, JDM/DM m.fl. Ju fler vi är desto lättare får vi att bemanna och det blir mindre arbete för alla. Vi behöver bli fler, så vi inte riskerar att våra simmare inte får starta!

Tisdag 22/8 kl. 17,30-20,30 samt torsdag 24/8 kl. 17,30-20,30 arrangerar vi en utbildning till tävlingsfunktionär - steg 1 på Brottet. Efter kursen går man två praktikpass för att lära mer och praktisera det man lärt sig. Sedan är man tävlingsfunktionär. Det finns många inom föreningen som gärna stöttar upp och vägleder dig som ny. Den 23-24 sep arrangerar Laxen Powerade Open, och då finns det tillfälle att göra sin praktik.

För att bli funktionär behöver du inte kunna en massa om simning – det viktigaste är ditt intresse! Du lär dig mer om sporten och dess regler samt lär känna fler simmarföräldrar. Vi hoppas att du är intresserad av att hjälpa till som funktionär. Laxen har som mål att 1 förälder/simmarfamilj ska vara utbildad funktionär. Det är för att vi ska vara många funktionärer som kan hjälpas åt, eftersom det krävs funktionärshjälp på många tävlingar. Läs mer nedan i inbjudan eller hör av dig till oss som funktionärsansvariga på funktionar@sklaxen.se om du har frågor.

Vänliga hälsningar

Pernilla Isaksson & Annika Morin Gustavsson  /Funktionärsansvariga SK Laxen   

 

INBJUDAN TILL TÄVLINGSFUNKTIONÄRSUTBILDNING (STEG 1)
 
Datum & tid:  Tisdag 22/8 kl. 17,30-20,30 samt torsdag 24/8 kl. 17,30-20,30 – deltagande vid båda tillfällena krävs.  Plats:  Simstadion Brottet. Kursledare:  Mia Widerberg  Kostnad:  SK Laxen står för utbildningen som inkluderar kursledare, utbildningslokal, kursmaterial och fika. Anmälan:  Till funktionar@sklaxen.se senast den 10/8. Anmälan är bindande.  Deltagarplatser:  Minst 8 deltagare. Vi förbehåller oss rätten att ställa in kursen vid för få anmälningar.   Övrigt:  Medtag eget anteckningsmaterial.  Godkännande:  Efter den teoretiska utbildningen har deltagarna på utbildningen 6 månader (tom 22/2 2018) på sig att genomföra 2 praktikpass för att bli godkänd tävlingsfunktionär. Praktiklappen sänds sedan in till Västsvenska Simförbundet.  Upplysningar:  Mia Widerberg, mia@widerberg.se
  
Varmt välkomna med er anmälan!